Wilfred Genee reikt Kikker Groenprijs 2015 uit

De Zeeheldentuin in Den Haag beste groene initiatief voor kinderen
De Zeeheldentuin in Den Haag is de winnaar geworden van de Kikker Groenprijs 2015. Vanochtend ontvingen zij de prijs uit handen van Kikker en presentator Wilfred Genee.
De Zeeheldentuin is een onlangs geopende buurttuin in het Haagse Zeeheldenkwartier, voor en door kinderen, waar je kan doen, kan spelen en kan leren over de natuur. Met de Kikker Groenprijs 2015, die bestaat uit een geldbedrag van € 2.000,-, kan de Zeeheldentuin verder worden ingericht en kunnen meer kinderactiviteiten worden georganiseerd.

Aanmoedigingsprijs
De jury van de Kikker Groenprijs 2015 besloot ook een andere inzending te belonen. OBS Harlekijn uit Venlo-Blerick won de Kikker Groenprijs 2015 Aanmoedigingsprijs met hun plannen voor een buitenbibliotheek op het schoolplein, waar kinderen middenin in de natuur boeken kunnen lezen. OBS Harlekijn ontving een geldbedrag van € 250,- en een boekenpakket van Kikker voor de schoolbibliotheek.

Kikker Groenprijs
De Kikker Groenprijs is een initiatief van Uitgeverij Leopold en Stichting Max Velthuijs en sluit dit jaar aan bij de Natuurprijs 2015 van Nationaal Groenfonds. Met de prijs willen deze organisaties nieuwe groene initiatieven gericht op kinderen belonen. De winnaar van de Kikker Groenprijs 2015 wint een financiële aanmoediging van € 2.000,- om verdere uitrol van de plannen mogelijk te maken. De jury bestaat uit afgevaardigden van de initiatiefnemers.

Bedrijven, brancheverenigingen, particuliere grondeigenaren, natuurbeheerders, ondernemers, vrijwilligers, schoolklassen, leerkrachten, ouders en kinderen konden zich inschrijven voor de Kikker Groenprijs 2015. De inzendingen mochten al gestarte projecten zijn, maar ook ideeën die nog op de tekentafel liggen en waarvoor nog steun moet worden gevonden. De uitreiking van de Kikker Groenprijs 2015 en de Natuurprijs 2015 luidt natuurfestival Fête de la Nature 2015 in, dat dit jaar plaatsvindt op 23, 24 en 25 mei en onder meer wordt geïnitieerd door Nationaal Groenfonds.

Wilfred Genee en Kikker
Wilfred Genee is het meest bekend als presentator van het tv-programma Voetbal International. Samen met zijn vrouw Lily schreef hij het boek Vullen of voeden, een wegwijzer voor ouders in de wereld van voeding. Lily en Wilfred hebben samen een zoon en een dochter, die allebei groot fan van Kikker zijn.

Kikker
In de Kikker-boeken van Max Velthuijs beleeft Kikker samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje allerlei avonturen. Thema’s als vriendschap, verliefdheid, angst, dood en natuur hebben in de boeken een belangrijke rol. Van 21 t/m 30 maart vindt jaarlijks de Kikkertiendaagse plaats. Het thema van de Kikkertiendaagse 2015 was ‘Natuur is een feest!’. Tijdens de Kikkertiendaagse 2015 werd de Kikker Groenprijs gelanceerd, in Natuurmuseum Brabant in Tilburg.

Foto’s: Monique Orie

  • Wilfred Genee reikt Kikker Groenprijs 2015 uit
  • Wilfred Genee reikt Kikker Groenprijs 2015 uit

Bekijk meer Nieuws

Wilfred Genee reikt Kikker Groenprijs 2015 uit