Stichting Max Velthuijs menuMenu

Max Velthuijs Prijs

De Max Velthuijs-prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken, wordt beheerd door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde, die ook de jaarlijks toegekende P.C. Hooft-prijs en de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor jeugdliteratuur onder haar hoede heeft. Aan de prijs is een bedrag verbonden van €60.000, gelijk aan de P.C. Hooft- en Theo Thijsen-prijs.

De Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde zal de oeuvreprijs eens in de drie jaar uitreiken, voor het eerst in 2007.

Max Velthuijs Prijs 2013

Wim Hofman

Wim Hofman (Oostkapelle, 1941) heeft donderdag 19 september in het Letterkundig Museum de Max Velthuijs-prijs 2013 in ontvangst genomen. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs is in 2006 ingesteld ter bekroning van het werk van een Nederlandse illustrator. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 60.000. Om hulde te brengen aan de laureaat wijdt het Letterkundig Museum vanaf heden een kleine gelegenheidstentoonstelling aan Hofman. In de vaste tentoonstelling Nationale Schrijversgalerij van het museum is de illustrator en schrijver vertegenwoordigd met een zelfportret.

Dubbeltalent Wim Hofman is als illustrator en schrijver vaak bekroond, onder andere met griffels en penselen. In 1991 ontving hij als schrijver voor zijn gehele oeuvre de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Zijn illustraties zijn voor het leeuwendeel opgenomen in de collectie van het Letterkundig Museum.

lees verder…

Max Velthuijs Prijs 2010

Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft vrijdag 9 april 2010 besloten de Max Velthuijs-prijs 2010 toe te kennen aan Thé Tjong-Khing (1933). De prijs werd in september 2010 uitgereikt in het Letterkundig Museum te Den Haag.

De Max Velthuijs-prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken, wordt beheerd door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde, die ook de jaarlijks toegekende P.C. Hooft-prijs en de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor jeugdliteratuur onder haar hoede heeft. De eerste Max Velthuijs-prijs werd in 2007 uitgereikt aan Mance Post. Aan de prijs is een bedrag verbonden van €60.000, gelijk aan de P.C. Hooft- en Theo Thijsen-prijs.

lees verder…

Max Velthuijs Prijs 2007

Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft vrijdag 13 april 2007 besloten de eerste Max Velthuijs-prijs, een oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken, toe te kennen aan Mance Post (*1927, Amsterdam). De Max Velthuijs-prijs werd op 26 oktober 2006 tijdens een werkbezoek aan het Letterkundig Museum ingesteld door de toenmalige minister van OCW, Maria J.A. van der Hoeven. De driejaarlijkse prijs is op donderdag 20 september 2007 aan de Grote Oude Dame van de Nederlandse illustratiekunst uitgereikt in het Letterkundig Museum.

De Max Velthuijs-prijs wordt beheerd door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde, die ook de jaarlijks toegekende P.C. Hooft-prijs en de eveneens driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor jeugdliteratuur onder haar hoede heeft. Aan de Max Velthuijs-prijs is een bedrag verbonden van €60.000, evenveel als de P.C. Hooft-prijs.

lees verder…

kikker

Contact:

Stichting Max Velthuijs
Mevrouw E.W.M. ten Houten
Dr. Lelykade 315
2583 JZ Den Haag
Email: info@maxvelthuijs.org

Voor informatie over Kikker en rechten: rights@leopold.nl

Bestuur:

Dhr. S.P. Bakker
Mevr. A. van Haeringen
Mevr. E.W.M. ten Houten
Mevr. P.J. Keuchenius
Mevr. J.A. Smit

regnet