Ik ben Kikker in het Kinderboekenmuseum Den Haag

Stap in de wereld van Kikker en zijn vriendjes en beleef de leukste avonturen. In de tentoonstelling Ik ben Kikker van het Kinderboekenmuseum in Den Haag komen de boeken van Max Velthuijs tot leven. De avonturen van Kikker en zijn vriendjes Eend, Rat, Varkentje en Haas zijn vertaald naar 3D zodat kinderen zich in de Kikker-wereld wanen. Ze trekken een rood-wit gestreepte broek aan (net als Kikker) en kunnen vervolgens van alles ontdekken en doen in de tentoonstelling: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer. De tentoonstelling zit vol met herkenbare elementen. Net als in Velthuijs’ boeken leren kinderen in deze vrolijke doe- en leertentoonstelling over grote emoties als liefde, angst en blijdschap.

De vaste tentoonstelling voor kinderen van 0-6 jaar is gelegen op de tweede verdieping van het door (inter)nationale jury’s veelgeprezen museum, naast de populaire expositie ABC met de dieren mee. Gezien de groeiende stroom expats en buitenlandse toeristen die het museum bezoeken, is Ik ben Kikker, als eerste expositie van het Kinderboekenmuseum, ook in het Engels.

Inmiddels is de tentoonstelling een groot succes gebleken. De reacties van het publiek zijn zeer lovend en het bezoekersaantal van het museum heeft mede dankzij deze tentoonstelling een flinke boost gekregen. Ze mocht het  museum in 2017 maar liefst 100.000 bezoekers ontvangen.

Foto’s: Sarah Dona

Bekijk meer Nieuws