Stichting Max Velthuijs menuMenu

Boeken

Hier vindt u een groot deel van de boeken van Max Velthuijs. De boeken zijn verdeeld in baby boeken, peuter boeken, kleuter boeken en overige. Een lijst van in het buitenland gepubliceerde titels vind u hier. Verder kunt u zoeken op woorden in de titels, of bekijk de gehele lijst met boeken.

Max Velthuijs

Uitgeverij Leopold

Leopold is een van de drie belangrijkste kinderboekenuitgevers van Nederland en geeft boeken uit voor baby’s tot en met jong volwassenen. Leopold ziet kinderen niet als kleine volwassenen, maar als kleine mensen met een volwassen kindersmaak.

In de jaren tachtig werden prentenboeken in het fonds opgenomen, met Max Velthuijs als een van de belangrijkste dragers van dit fondsonderdeel. Kikker was eens geschilderd als bijfiguur in de Klein Mannetje-boeken en werd nu hoofdpersoon van een indrukwekkende reeks prentenboeken, die in vele landen vertaald is.

Naast de prentenboeken over Kikker zijn er onder meer kartonboeken, stofboeken, kraak- en ritselboekjes, een telboek en apps. Nog altijd vormen de kikkerboeken een belangrijk onderdeel in de collectie van elke boekhandel, school en bibliotheek.

Uitgeverij Leopold

Contact:

Stichting Max Velthuijs
Mevrouw E.W.M. ten Houten
Dr. Lelykade 315
2583 JZ Den Haag
Email: info@maxvelthuijs.org

Voor informatie over Kikker en rechten: rights@leopold.nl

Bestuur:

Dhr. S.P. Bakker
Mevr. A. van Haeringen
Mevr. E.W.M. ten Houten
Mevr. P.J. Keuchenius
Mevr. J.A. Smit

regnet