Stichting Max Velthuijs menuMenu

Nieuws

Kinderboekenmuseum breidt uit met vaste tentoonstelling

kinderboekenmuseum

ABC met de dieren mee: een expositie vol geliefde kinderboekenbeesten

Zaterdag 4 oktober opende Hermineke van Bockxmeer, directeur Media & Creatieve Industrie van het ministerie van OCW, in het Kinderboekenmuseum te Den Haag ABC met de dieren mee. In deze tentoonstelling ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en spelend de leukste kinderboekenbeesten terwijl ze tegelijkertijd  op ingenieuze wijze letters, klanken en het plezier van (voor)lezen ontdekken. Deze actieve doe- en leertentoonstelling voor kinderen van 3-6 jaar beslaat de gehele tweede etage van het museum, waar kinderen van 3 t/m 13 jaar verhalen ontdekken, beleven en vooral ook zelf maken.

Van Nijntje en Dikkie Dik tot Rupsje Nooitgenoeg: in ABC met de dieren mee staan geliefde kinderboekenbeesten centraal. En ook Kikker doet mee! Kinderen komen langs oude en nieuwe bekenden, terwijl ze een spectaculair alfabetparcours afleggen. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken! Ze springen met Kleine IJsbeer via de letter-ijssc  hotsen naar de iglo en kruipen door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel gaan ze op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. ABC met de dieren is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen.

Na Papiria en Kikker  is ABC met de dieren mee de derde vaste tentoonstelling van het door (inter)nationale jury’s veelgeprezen Kinderboekenmuseum. Het museum is een avontuurlijke ontdekkingstocht door de magische wereld van het kinderboek en de eigen fantasie. Door de inzet van multimedia en andere kunstdisciplines maakt het museum het klassieke medium boek eigentijds en voor jong en oud aantrekkelijk.

Foto’s Eveline van Egdom.
kinderboekenmuseum

terug naar Nieuws

Contact:

Stichting Max Velthuijs
Mevr. E.W.M. ten Houten
secretaris
p/a P.C. Hooftstraat 167 II
1071 BV Amsterdam
Email: info@maxvelthuijs.org

Voor informatie over Kikker en rechten: rights@leopold.nl

Bestuur:

Dhr. S.P. Bakker
Mevr. A. van Haeringen
Mevr. E.W.M. ten Houten
Mevr. P.J. Keuchenius
Mevr. J.A. Smit

regnet