Stichting Max Velthuijs menuMenu

Nieuws

Kikker is hier!

Kikker is hier

Centre Céramique presenteert de tentoonstelling
Kikker is hier!
Een familietentoonstelling over het werk van Max Velthuijs
22 juni t/m 17 oktober 2013

Kikker is niet alleen in Nederland een beroemd en iconisch figuur. De boeken van Max Velthuijs worden wereldwijd met groot succes verkocht en inmiddels is ook in China Kikker het vriendje van vele kinderen. Speciaal voor deze tentoonstelling is een Kikkerboek in het Maastrichts vertaald!
In de tentoonstelling komen de prentenboeken van Kikker tot leven. Peuters en kleuters kunnen met hun ouders door de wereld van Kikker lopen en spelen. Ook zijn huisje ontbreekt niet.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan Max Velthuijs’ andere werk. Politieke prenten voor bladen als Voorwaarts, Uilenspiegel en Mandril en zijn grafisch werk voor onder meer PTT, Philips, de Winterschilder en kinderpostzegels.

Vrijdag 21 juni om 16.00 uur is het Grote Glamoureuze Kikkergala, een spetterende opening voor peuters en kleuters met een optreden van Vertelhuis Racontella en harpiste Liza Balyon.flyer Kikker zelf komt vanzelfsprekend ook op bezoek. Tijdens deze opening wordt de eerste echte Maastrichtse Kikker het boekje: ‘Iech bin Kwakker’ gepresenteerd. Vanaf 17.00u is deze unieke uitgave dan te koop. In de zomervakantie en daarna zijn er heel veel Kikkerachtige dingen te doen. Op 3 juli is de kleuterworkshop ‘Dansen met Kikker’ van de Dansfontein met Nicole Senden, er zijn heel veel voorleesuurtjes, èn is er een speciale peuteractiviteit op vrijdag 9 augustus.
Maar er is nog veel meer te doen rond deze vrolijke tentoonstelling! Het complete Kikkerprogramma vindt u op de tentoonstellingsflyer en op www.centreceramique.nl

terug naar Nieuws

Contact:

Stichting Max Velthuijs
Mevr. E.W.M. ten Houten
secretaris
p/a P.C. Hooftstraat 167 II
1071 BV Amsterdam
Email: info@maxvelthuijs.org

Voor informatie over Kikker en rechten: rights@leopold.nl

Bestuur:

Dhr. S.P. Bakker
Mevr. A. van Haeringen
Mevr. E.W.M. ten Houten
Mevr. P.J. Keuchenius
Mevr. J.A. Smit

regnet