Stichting Max Velthuijs menuMenu

Nieuws

Angela Schijf neemt eerste Kikker-postzegels in ontvangst

Kikker Postzegel

Op 19 februari 2014 nam Angela Schijf de eerste Kikker-postzegels in ontvangst. Dat deed zij samen met Kikker, op de openingsdag van de Negenmaandenbeurs in de Amsterdam RAI.

Angela Schijf en Kikker ontvingen de Kikker-postzegels uit handen van Barry Husman, directeur Consumenten en Kleinzakelijk van PostNL. Angela Schijf heeft samen met haar man drie dochters in de Kikker-doelgroep. Na afloop van de presentatie las Angela Schijf voor uit de boeken van Kikker aan de bezoekers van de Negenmaandenbeurs en kon iedereen bij de stand van Kikker op de foto met het jarige kinderboekenpersonage.

Kikker-postzegels
Vanwege het 25-jarig jubileum van Kikker brengt PostNL in 2014 tien verschillende postzegelvelletjes met illustraties van Kikker en zijn vriendjes. Elk postzegelvel bevat illustraties uit een ander Kikker-boek. Op de Negenmaandenbeurs werden de eerste drie postzegelvellen gepresenteerd. Deze zijn te koop in de stand van Kikker op de Negenmaandenbeurs en via www.postnl.nl/kikker.

Kikker
Het eerste boek van Kikker, Kikker is verliefd, verscheen in 1989. In de daaropvolgende jaren maakte Max Velthuijs twaalf prentenboeken over Kikker en zijn vrienden Haas, Varkentje, Eend, Rat en Beertje. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Naast de twaalf prentenboeken bestaan er diverse omnibussen, karton- en foamboeken van Kikker. Tevens is er een babylijn en is diverse merchandise ontwikkeld. Bij HEMA zijn gepersonaliseerde Kikker-producten te bestellen.

In de afgelopen jaren speelde Theater Terra drie Kikker-musicals, zowel in Nederland als in het buitenland. Jazz-muzikant Tony Overwater bracht een jazzvoorstelling voor kinderen met Kikker in de hoofdrol. De KRO maakte een tekenfilmserie over Kikker en zijn vriendjes.

2014: 25 jaar Kikker
Het 25-jarig jubileum van Kikker wordt in 2014 gevierd met nieuwe producten, feestelijke activiteiten en bijzondere samenwerkingen. In het Kinderboekenmuseum is een vaste tentoonstelling van Kikker te bezoeken. Van 19 t/m 23 februari heeft Kikker zijn eigen stand op de Negenmaandenbeurs in de Amsterdam RAI. In het najaar brengt Theater Terra de musical Kikker is jarig naar de theaters in Nederland en België.

© foto: Joey Buddenberg

terug naar Nieuws

Contact:

Stichting Max Velthuijs
Mevr. E.W.M. ten Houten
secretaris
p/a P.C. Hooftstraat 167 II
1071 BV Amsterdam
Email: info@maxvelthuijs.org

Voor informatie over Kikker en rechten: rights@leopold.nl

Bestuur:

Dhr. S.P. Bakker
Mevr. A. van Haeringen
Mevr. E.W.M. ten Houten
Mevr. P.J. Keuchenius
Mevr. J.A. Smit

regnet